Zula na kraju igračke karijere: “Dinamo mi puno znači, igrao bi rado još godinama, ali morao sam donijeti ovu odluku”

slika-111

Odgađali smo ovaj intervju do zadnjeg dana nadajući se da će ga nešto povući, da će se predomisliti. Da će još koji puta zabiti koš, okrenuti se prema Boysima i poljubiti ili bar potapšati grb na dresu. Svatko tko ga poznaje svjestan je da su te geste kod njega bile iskrene, da mu Dinamo puno znači. Borio se lavovski svaki puta u tom dresu, bez obzira na protivnika.

Andro Anzulović ipak je završio svoju igračku karijeru, te ćemo se večeras na otvorenju sezone prije početka utakmice protiv Škrljeva zahvaliti mu na svemu što je dao za ovu momčad i ovaj klub.

U KK Dinamo došao je dok smo bili drugi razred hrvatske košarke s cilj da dovedemo klub u društvo najboljih. Mogao je pronaći neki klub u Premijer ligi, igrati na višoj razini i tu sezonu, ali prilika da odigra za Dinamo njemu je bila jackpot. Jednom prilikom kazao je kako nakon dolaska u Dinama više neće moći igrati za niti jedan drugi klub u karijeri.

Na kraju mu možemo reći hvala i ovom prilikom uz nadu da će biti uz klub i dalje, ne samo kao navijač.

  • Kako se osjećaš nakon što si donio ovako veliku odluku?

“To nije odluka koja je bila donesena naglo. Ta odluka mi je već bila u glavi tijekom prošle sezone, razmišljao sam da bi mi to mogla biti posljednja sezona. Već sam krenuo s novim poslom u kojem se vidim u budućnosti. Jako mi je drago što sam prošlu sezonu i dovršio do kraja uspješno. Postojala je nada da ću igrati i ovu sezonu, no životne okolnosti poput posla i toga da ću uskoro postati i otac. Mislim da se ne bi mogao stopostotno posvetiti klubu, a to ne bi bilo fer ni prema meni, klubu, suigračima i navijačima. Odluka je teška, ali sam spreman na drugi dio života bez košarke. Još mi se teško priviknuti na slobodne vikende.”

  • Koje su ti najdraže uspomene iz Dinama?

“To je definitivno ulazak u Premijer ligu. To smo lijepo i proslavili s navijačima, a to je bio i neki cilj kluba. Meni Dinamo jako puno znači i drago mi je da sam odigrao još i prošlu sezonu. Htio bih ja igrati još 10 godina, ali to ne bi bilo fer prema samom klubu.”

  • Kada si potpisivao ugovor s Dinamom, rekao si da kroz tebe teče plava krv i da će ti puno značiti podrška navijača. Kako sada gledaš na to, kako su oni utjecali na tebe?

“Ja sam po prirodi dosta emotivna osoba i kroz život me vode emocije. Navijači su uvijek izvlačili najbolje iz sebe. Pritisak igranja pred navijačima nisam smatrao kao uteg u svojoj igri već samo kao motivaciju. U Dinamu kada igraš pred navijačima daješ zadnje atome snage.”

  • Jesi li u klubu naučio neke životne lekcije koje će ti koristiti u budućoj karijeri, za tvoj osobni razvoj?

“Naučio sam puno o obiteljskim odnosima gdje svatko štiti drugoga, pomaže drugima. Tu nema nikakve zavisti za nekime. To je nešto što ću svakako u životu primjenjivati”

  • Kakvi su ti planovi za budućnost koje bi htio podijeliti s navijačima?

“Žao mi je što više neću biti na terenu. Tako sam najviše mogao pridonijeti klubu i navijačima sreću. Moj život sada ide u poslovnom smjeru, no i dalje ću pratiti Dinamo kao i cijelu ligu općenito.”

  • Imaš li neki savjet za mlade igrače koji se sada priključuju momčadi?

“Dinamo je napravio fantastičan potez što je potpisao Roka Lukića iz Zadra. Time je pokazao da klub stvarno brine o mladima i ja vjerujem da će i ostali mladi iz kluba dobivati priliku. Imaju fantastične mentore u vidu Garafolića, Novačića, Vučića, Kraljevića. To su sve prekaljeni dečki koji iza sebe imaju puno sezona, puno velikih utakmica. Ti dečki beskompromisno treniraju, svaki trening idu sto posto, mrze gubit. Ako budu od njih učili, gledali, slušali, puno će im to pomoći. Ako su pametni, a vjerujem da jesu, onda će učiti od njih.”

  • Jesi li razmišljao možda o trenerskom poslu u budućnosti?

“Meni je cijela obitelj u trenerima. Ja sam odlučio da budem ta jedina crna ovca u obitelji. Ja sebe u trenerskom poslu ne vidim. Zato sam i odabrao ovaj drugi put gdje radim u košarci, ali s druge strane. Želja mi je da našu košarku dignemo što je više moguće.”

  • Koji aspekt profesionalnog košarkaškog života će ti najviše nedostajati?

“Upoznavanje novih ljudi, suigrača i druženje tijekom sezone. Baš sam jako sretan zbog toga kakve sam ljude upoznao i s kojima sam okružen. To mi je najveći dobitak bavljenja košarkom.”

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK ZADAR2956
2.KK SPLIT2954
3.KK CIBONA2850
4.KK CEDEVITA JUNIOR2948
5.KK DINAMO ZAGREB2945
6.KK ZABOK2943
7.KK DUBROVNIK2942
8.KK DUBRAVA2940
9.GKK ŠIBENKA2838
10.KK ALKAR SINJ2938
11.KK DEPOLINK ŠKRLJEVO2935
12.KK BOSCO2930