ZAGREB SPREMAN ZA KOŠARKAŠKI SPEKTAKL: trener Cibone zabrinut na koji koš će njegovi igrači napadati protiv Dinama

IMG_4095

Nakon dugo vremena u Zagrebu se ponovno priča o košarci. Razlog tome je utakmica KK Dinama i KK Cibone u Kupu Krešimira Ćosića koja će se sutra u 18h odigrati u Draženovom domu pred glasnom publikom.

Uoči utakmice zajedničku konferenciju za medije održali su treneri i igrači dvaju zagrebačkih kluba.

– Nadam se da će moji igrači znati na koji koš napadaju – kazao je trener Cibone Vladimir Jovanović aludirajući na činjenicu da za KK Dinamo dolaze navijati i Bad Blue Boysi koji stoje iza ovog kluba.

– Svjesni smo da smo favoriti, ali Dinamo ima svoje ambicije i kvalitete. Kup utakmica je ipak jedna i imat će podršku s tribina koja će im sigurno značiti, kao i mojim igračima jer većina su simpatizeri tog kluba. Mi se zaista spremamo na najbolji mogući da način da se čudo ne bi dogodilo – kazao je Jovanović.

Kapetan Cibone bit će Danko Branković koji je Dinamovac od malih nogu, dapače sa svog balkona je gledao utakmice.

– Nisam nikad sanjao da u igrati protiv Dinama. Ali spremamo se maksimalno, kao da je najjača utakmica – kazao je Branković.

Trener KK Dinama Milan Ličina objasnio je kako je to njegovoj momčadi jedna od najdražih utakmica.

– Kada nemamo što izgubiti, možemo samo puno dobiti. Naše je da pokažemo što radimo u zadnje vrijeme i sigurno je da ćemo tražiti svoju šansu. Nadam se zanimljivoj utakmici i da će svi koji dođu moći uživati – rekao je Ličina.

Igrači KK Dinama David Ušić i Ivan Nakić-Vojnović sinovi su legendi Cibone, Svena Ušića i Mihovila Nakića-Vojnovića te stoga će ova utakmica biti zanimljiva i iz njihovog obiteljskog kuta. Na pitanje za koga će oni navijati kroz smijeh su rekli da vjeruju da će biti za sinove, a ne klub koji su vodili ka krovu Europe.

– Sastaju se jedan veliki klub poput Cibone i jedan koji to tek treba postati – Dinamo Zagreb. Svima je želja da utakmica što prije počne. Tata još nije sa mnom otvorio tu temu, ali će svoje emocije prema Ciboni ovu utakmicu morati zaboraviti i navijati za mene – kazao je Ivan Nakić, krilni centar KK Dinamo.

David Ušić ponovio je da se raduje zbog atmosfere i da nije dugo bila ovakva utakmica u Zagrebu.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti u BBB Fan Shopu (Ilica 37), u prostorijama KK Dinama (Rudeška cesta 71) i u Muzeju Dražena Petrovića (Savska 71). Na dan utakmice bit će otvorena blagajna kod dvorane dva sata prije utakmica, kao i omogućeno testiranje na Covid19.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK HERMES ANALITICA1325
2.KK DINAMO ZAGREB1324
3.KK RIBOLA KAŠTELA1424
4.KK BOSCO1323
5.KK KVARNER 20101321
6.KK DUBROVNIK1118
7.KK OMIŠ ČAGALJ TOURS1218
8.KK SAMOBOR1317
9.KK JAZINE ARBANASI1317
10.KK ZAGREB1317
11.KK AMFORA MAKARSKA1214
12.KK MEDVEŠČAK1313