SAŽETAK REGULARNOG DIJELA SEZONE I NAJAVA POČETKA LIGE ZA PRVAKA

Dinamo

Dinamo je u nedjelju 6. ožujka završio regularni dio sezone pobjedom na domaćem parketu protiv Medveščaka. Pobjeda u tom susretu Dinamu je osigurala prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici uoči ulaska u borbu za prvaka.

U Ligu za prvaka ulazi 6 vodećih momčadi prvenstva, a tu listu predvodi naš Dinamo s 18 pobjeda i 4 poraza. Prema propozicijama lige u idućem dijelu prvenstva, odnosno takozvanoj Ligi za prvaka, igra se novih 10 utakmica, a svi rezultati klubova iz regularnog dijela sezone koji će igrati Ligu za prvaka, prenose se u ovaj novi sustav natjecanja. Vodeća dva kluba nakon završetka Lige za prvaka ući će u doigravanje koje se igra na dvije pobjede, a domaćin prve utakmice bit će prvoplasirana momčad Lige za prvaka.

Prije samog početka Lige za prvaka, napravili smo sažetak dosadašnjeg dijela sezone kako bismo Vas podsjetili na sve prvenstvene utakmice Dinama od rujna prošle godine.

Dinamo je sezonu otvorio s 3 vezane pobjede, na otvaranju prvenstva na domaćem parketu protiv Kaštele, zatim na gostovanju kod Samobora i kod kuće protiv Jazina. Nakon pobjeda, uslijedio je hladan tuš porazom protiv Hermesa, nakon kojeg su ponovno uslijedile nove pobjede. Dinamo je u tom naletu nanizao Bosco, Amforu, Dubrovnik i Zagreb, a novi neugodan poraz dogodio se na Kvarneru protiv istoimenog domaćina.

 

Najduži pobjednički niz Dinama u ovoj sezoni dogodio se nakon poraza protiv Kvarnera, tada je Dinamo spojio 7 pobjeda u nizu. Redom su padali Omiš, Medveščak, Kaštela, Jazine, Bosco, Samobor i Amfora, a pretposljednji poraz u sezoni dogodio se u Dubrovniku na teškom gostovanju.

Nakon Dubrovnika, Plavi su upisali važnu pobjedu protiv Hermesa, a zatim i pobjede protiv Zagreba i Kvarnera. Posljednji poraz Dinamo je upisao u Omišu, a regularna sezone završena je već spomenutom pobjedom protiv Medveščaka.

Dolaze nam vrlo važne utakmice u borbi za ulazak u Premijer ligu, a prva utakmica u Ligi za prvaka protiv KK Omiša slijedi nam u subotu 19. ožujka u 20:30 sati u KC Dražen Petrović. Uz nastavak dobre igre naših igrača na parketu i Vašu podršku s tribina, s velikim nestrpljenjem i optimizmom očekujemo svaku novu utakmicu u ostatku sezone u borbi za prvaka. ZAJEDNO DO PREMIJER LIGE!

 

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK DINAMO ZAGREB3257
2.KK BOSCO3256
3.KK DUBROVNIK3254
4.KK HERMES ANALITICA3253
5.KK RIBOLA KAŠTELA3251
6.KK OMIŠ ČAGALJ TOURS3248