SAŽETAK PRVOG DIJELA SEZONE

slika14

Utakmica u kupu protiv Cibone bila je posljednja Dinamova utakmica u 2021. godini nakon koje slijedi kratka pauza, a s novim izazovima krećemo početkom siječnja. U prvenstvu su Plavi „zagazili“ u drugu polovicu regularnog dijela sezone, što znači da smo odigrali barem jedan susret sa svim momčadima u ligi i „osjetili“ sve momčadi lige na parketu i spremno dočekujemo nove izazove koji stoje pred nama.

U 12 prvenstvenih utakmica Plavi su upisali 10 pobjeda i 2 poraza, što nas je dovelo na trenutno odlično drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Jedina momčad koja trenutno ima bolji omjer je Hermes koji ima jednu pobjedu više, dok Bosco ima 10 pobjeda, ali i jedan poraz više od Dinama.

Sezonu smo otvorili odlično, nakon tri uzastopne pobjede protiv Kaštela, Samobora i Jazina, stigao je „hladan tuš“ od trenutno vodeće momčadi lige, Hermesa. Poraz protiv Hermesa bio je novi poticaj našim dečkima za nove četiri pobjede u nizu. Redom su „padali“ Bosco, Amfora, Dubrovnik i Zapruđe. Drugi, ujedno i posljednji poraz Dinama u dosadašnjoj sezoni, stigao je pomalo neočekivano na gostovanju kod Kvarnera. Nakon te utakmice dolazimo do trenutnog stanja naše momčadi koja ima tri prvenstvene pobjede u nizu, nakon domaće pobjede protiv Omiša, naši su dečki izrazito uvjerljivo odradili gostovanje kod Medveščaka. Pobjeda u Kaštelima tricom Garafolića 25 sekundi prije kraja, na kraju se pokazala kao posljednja prvenstvena utakmica Dinama u aktualnoj godini, s obzirom kako je utakmica sa Samoborom odgođena.

Prvih 12 prvenstvenih utakmica zasigurno je pomoglo našoj momčadi da povećaju kemiju na parketu, ali i izvan njega što je uvijek neophodan faktor u ostvarivanju velikih rezultata. Novopridošli igrači poput Cvitanovića, Anzulovića, Ušića i Klepe sjajno su se prilagodili i dali novu dimenziju našoj momčadi u odnosu na prethodnu sezonu. Vjerujemo kako će svakim novim treningom i utakmicom naša ekipa dodatno rasti.

Nakon regularnog dijela sezone, liga se „rastavlja“ na dvije odvojene lige, ligu za prvaka i ligu za ostanak u kojima će se igrati novih 10 utakmica. Prvih šest momčadi ide u ligu za prvaka, u kojoj očekujemo i naš Dinamo. Važno je uzeti što više bodova u regularnom dijelu sezone jer se svaki bod prenosi u nastavak natjecanja.

Osim izazova u prvenstvu, Dinamo je bio uspješan u kup natjecanju, a pobjeda u finalu regije Centar protiv Hermesa, omogućila nam je nedavni susret s Cibonom.

Kruna prvog dijela sezone bila je upravo utakmica u kupu protiv Cibone odigrana u sjajnom ambijentu. Cibona je u konačnici rezultatski opravdala ulogu favorita, ali treba istaknuti i „pobjedu“ Dinama koji je okupio velik broj navijačkog puka Dinama, a naši najvjerniji navijači Bad Blue Boysi bili su velika podrška našoj momčadi. Pjesma naših igrača zajedno s navijačima na tribini nakon utakmice, najljepša je slika prvog dijela aktualne sezone i velika nagrada za dosadašnji rad koja je pokazala veliko zajedništvo i pravu sliku Dinama.

Uz nastavak dobre igre naših igrača na parketu i Vašu podršku s tribina, s velikim nestrpljenjem i optimizmom očekujemo svaku novu utakmicu u ostatku sezone!

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK HERMES ANALITICA1325
2.KK DINAMO ZAGREB1324
3.KK RIBOLA KAŠTELA1424
4.KK BOSCO1323
5.KK KVARNER 20101321
6.KK DUBROVNIK1118
7.KK OMIŠ ČAGALJ TOURS1218
8.KK SAMOBOR1317
9.KK JAZINE ARBANASI1317
10.KK ZAGREB1317
11.KK AMFORA MAKARSKA1214
12.KK MEDVEŠČAK1313