Priopćenje za javnost: KK Dinamo ne sudjeluje u nikakvom ratu, ne izbacuje nikog iz dvorane, niti brani ulaz u nju

kkdz

U potpunosti koncentrirani na iduću utakmicu HT Premijer lige protiv KK DepoLink Škrljeva u gostima, KK Dinamo se, jako nerado, mora osvrnuti na netočne informacije objavljene u medijima iz kojih je, logično je onda, plasirano nekoliko potpuno krivih zaključaka.

U odnosu na tvrdnje kako postoji “rat” (čak napisano bez navodnika, dakle kao izravna tvrdnja)  između KK Dinamo i KK Cibona iste u cijelosti predstavljaju neistinitu i usuđujemo se reći „ružnu“ tvrdnju koja za cilj može imati samo manipulativan značaj i umjetno stvaranja animoziteta dvaju sportskih subjekata i ocrnjivanja sporta, a u koje/čije svrhe ne znamo?

Ovime dakle ističemo kako nikakav “rat” ne postoji niti nam je jasno što bi cilj istoga bio niti u istome mislimo sudjelovati. Ako autor pri tome misli na neke tenzije koje su stvorene izjavama službenih osoba KK Cibone izrečene medijima prije međusobne utakmice, one niti su, niti bi mogle biti povezane s izjavama službenih osoba KK Dinama, niti su takve izjave osoba iz KK Dinamo ikad postojale.

Nejasno je također kako bi to KK Dinamo bio u mogućnosti uvjetovati nastup nekog drugog kluba u dvorani kojom niti upravlja niti je vlasnik iste. Naime, KC Dražen Petrović je sportski objekt kojom upravlja – Ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba, te je isto činjenica koja traje još prije nego je KK Dinamo u istoj počeo nastupati. Sukladno navedenome neistiniti su navodi da KK Dinamo “želi preuzeti dvoranu”, “izbaciti Cibonu”, “iskoristiti neizvjesnu situaciju oko opstanka Cibone” i ostalo. Upravo vlasnik dvorane tj. Ustanova za upravljanje sportskim objektima temeljem javnih poziva dodjeljuje satnicu košarkaškim klubovima, ali i drugim subjektima (npr.koncerti, sportski turniri i slično).

Temeljem rezultata tog natječaja KK Dinamo ima satnicu treninga u toj dvorani i održavanja utakmica, jednako kao i u Dvorani Doma sportova. Isto tako u toj dvorani po istom kriteriju utakmice igraju i drugi klubovi, pa i KK Cibona. KK Dinamo utakmice u KC Dražen Petrović kao domaćin igra već četvrtu godinu, a svoje prostorije kluba ima, kao što vole mnogi ovih dana naglasiti, u kvartu Rudeš.

Ističemo kako KK Dinamo nikada nije tražio niti ured, niti bilo kakvu prostoriju u KC Dražen Petrović, pa čak niti svoju klupu kako to očito sukladno, opet neistinitim, saznanjima novinara KK Cibona očito ima u svojem vlasništvu. KK Dinamo nikome na ovakav način nije prijetnja, iako ga određeni pojedinci tako vide valjda samo zato što postoji i egzistira.

Naglašavamo dakle kako se način korištenja dvorane KC Dražen Petrović određuje temeljem jasnih, objektivnih i neovisnih kriterija od strane Ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba, te KK Dinamo ni na koji način može ili želi na isto utjecati.

U odnosu na daljnje navode iz članka kojima autor navodi kako je iz Košarkaškog kluba Dinamo „odaslana naredba da nitko iz Cibone ne može ući…“ ovim putem navodimo kako je navedena tvrdnja u cijelosti neistinita. Naime, nitko iz KK Dinama nije niti jednoj službenoj osobi KK Cibone zabranio ulaz na utakmicu putem službenog ulaza. Dapače ističemo kako se KK Dinamo uvijek pridržava propozicija Hrvatskog košarkaškog saveza i službenih protokola organizacije utakmica. Navodimo kako su na opisanu utakmicu najnormalnije ušli, i iz VIP lože bez problema utakmicu gledali, ljudi iz vodstva KK Cibone, te nisu uputili nikakvu službenu zamjerku organizaciji utakmice.

Na nedavnoj utakmici KK Dinama i jednog drugog zagrebačkog premijerligaša kroz isti taj službeni ulaz ušlo je 20-ak osoba mimo funkcija i popisa tog gostujućeg kluba, a koje su naviknute da ulaze besplatno na utakmice pozivajući se na “poznanstva ljudima iz Cibone”. Poučeni tim iskustvom željeli smo spriječiti da se to ponovi i da itko mimo popisa uđe na taj način na utakmicu. Jasno je iskomunicirano licenciranom zaštitaru, kojeg je KK Dinamo platio, da se nitko ne može pozivati na Cibonu, već mora kupiti ulaznicu na blagajni dvorane. KK Dinamo značajan udio prihoda u proračunu temelji na prodanim ulaznicama i želi osvijestiti sportsku publiku da se ulaznica za utakmicu mora platiti.

I dalje nam nije jasno kako je na temelju toga stvorena konstrukcija da se nekome iz KK Cibone branio ulaz u dvoranu, osim ako se time ne želi rušiti slika o našem klubu.

Žalimo što sve ove gore navedene činjenice novinar nije provjerio jednim pozivom što se i očekuje od svakog novinara pa se sada mora trošiti vrijeme i prostor na ovakva priopćenja, kao i na iduće pravne radnje koje moramo poduzeti da zaštitimo ugled našeg kluba.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK CEDEVITA JUNIOR1934
2.KK CIBONA1833
3.KK SPLIT1832
4.KK ZADAR1832
5.GKK ŠIBENKA1932
6.KK FURNIR DUBRAVA1929
7.KK DINAMO ZAGREB1927
8.KK ALKAR SINJ1925
9.KK ZABOK1924
10.KK BOSCO1924
11.KK DEPOLINK ŠKRLJEVO1923
12.KK GORICA1721