PRAVILA PRIVATNOSTI KK DINAMO ZAGREB

 

VODITELJ OBRADE PODATAKA:   

Košarkaški klub Dinamo Zagreb

Rudeška cesta 71, 10000 Zagreb, Hrvatska

OIB:  84603037305

https://kkdinamo.hr/

Košarkaški klub Dinamo Zagreb Rudeška cesta 71, OIB: 84603037305, upisan u Registar udruga, pod registarskim brojem 21001558 (dalje u tekstu kao: „Klub) poštuje Vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je tijekom i nakon Vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici (dalje u tekstu kao: Web stranica).

 U tom smislu, Klub djeluje kao voditelj obrade osobnih podataka. Klub je formirao ova pravila privatnosti te odredio svrhe i sredstva obrade. Klub na zakonit način ispunjava svoje obveze iz UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (dalje u tekstu kao: Uredba) s obzirom na zakonitost i sigurnost obrade i ostvarivanje prava ispitanika.

Ova Pravila privatnosti daju uvid u naše postupke u vezi s obradom Vaših osobnih podataka.

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI, KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO IH UPOTREBLJAVAMO?

„Osobni podaci” informacije su pomoću kojih vas je moguće identificirati izravno (npr. vaše ime) ili neizravno uz ne pretjerani angažman.  Osobni podaci uključuju podatke kao što su adresa e-pošte / kućna adresa / broj mobilnog telefona, korisnička imena, slike profila, osobne preferencije. To mogu biti i identifikatori kao što su IP adresa računala, MAC adresa mobilnog telefona ili kolačići.

Podatke prikupljamo i primamo putem naših web-mjesta, formulara, aplikacija,  proizvoda koje prodajemo. Ponekad nam dajete izravno, mi ih prikupljamo kada upotrebljavate kolačiće a moguće je da nam Vaše podatke učini dostupnim i netko treći.

U sklopu prikupljanja podataka postoje obavezna polja koja su označena zvjezdicama ako su nam ti podaci potrebni za:

 • Izvršenje ugovora (npr. za potrebe dostave proizvoda koje ste kupili putem web-mjesta/aplikacija);
 • Pružanje usluge koju ste zatražili (npr. slanje biltena); ili
 • Ispunjavanje zakonskih zahtjeva (npr. izdavanje računa).

Neispunjavanje polja označenih zvjezdicom može utjecati na našu mogućnost pružanja usluga i proizvoda.

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka pravne osnove su izrijekom navedene i one mogu biti: Vaša suglasnost na obradu, naš legitimni interes za obradu, izvršenje ugovora sa nama ili pak moramo prikupiti informacije prije zaključenja ugovora sa nama, ili na koncu to može biti i naša zakonska obveza koju nam je odredio zakonodavac. 

 Klub neće prikupljati Vaše osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno. Od ovoga su izuzeti određeni osobni podaci prikupljeni putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Web stranice, a čiji je prijenos nužan za korištenje internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod izvršenja narudžbe ili prijave) te njihov opseg neće biti širi nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Vaše osobne podatke (osim osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete internetskoj stranici) i dalje možete pristupiti našim Web stranicama, ali nećete moći sudjelovati u određenim događanjima, izvršiti prijavu, aktivirati ili koristiti određenu uslugu ili dobiti informacije o određenom događanju i kontaktirati nas.

Za potrebe osiguranja transakcija putem naših stranica/aplikacija/uređaja od prevare i pronevjere upotrebljavamo rješenja trećih pružatelja usluga. Metoda utvrđivanja prevare temelji se na jednostavnim usporedbama, asocijacijama, grupiranjima, predviđanjima i utvrđivanju netipičnih vrijednosti pomoću inteligentnih agenata, tehnika prikupljanja podataka raznim tehnikama dubinske analize podataka.

Ovaj postupak utvrđivanja prevare može biti u potpunosti automatiziran ili uključivati posredovanje osobe prilikom kojeg ona donosi konačnu odluku. U svakom slučaju, poduzimamo sve potrebne mjere opreza i zaštite da bismo ograničili pristup vašim podacima. 

U slučaju automatiziranog utvrđivanja prevare može se dogoditi sljedeće: (i) možemo odgoditi obradu narudžbe/zahtjeva zbog provjere transakcije; (ii) možemo ograničiti ili odbiti uslugu dostavljanja narudžbe / obrade zahtjeva ako utvrdimo mogućnost prevare. Imate pravo na pristup informacijama na kojima temeljimo svoju odluku. Pročitajte dio „Vaša prava i izbori” u nastavku.

 Kad prikupljamo vaše osobne podatke jer su nam nužni za naše poslovanje ili kad Vi dragovoljno ih dijelite s nama, obrađujemo ih u skladu s ovim Pravilima. Pažljivo pročitajte ove informacije. Ako imate pitanja ili nedoumice u vezi s osobnim podacima, obratite nam se na info@kkdinamo.hr

 

KOLAČIĆI

 Ova web stranica koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici.

Mi koristimo dvije kategorije kolačića: (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše web stranice bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste za analizu web stranice i u marketinške svrhe.

Dodatne kolačiće koristimo samo s Vašom prethodnom privolom. Pri Vašoj prvoj posjeti našoj web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića . U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, oglas će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

Našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše web stranice.

Na našoj web stranici koristimo Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“).  Google u naše ime analizira Vaše korištenje naše web stranice. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku.   Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Nadalje, Google je certificiran pod EU-SAD Štitom privatnosti, koji osigurava da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka. 

Dodatni kolačići vezani su uz usluge Google Remarketing. Google Remarketing je značajka programa Google AdWords koja tvrtki omogućuje prikazivanje oglasa korisnicima interneta koji su prethodno boravili na internetskoj stranici tvrtke. Integracija Googleovog remarketinga stoga omogućuje tvrtki stvaranje korisničkih oglašavanja i time prikazuje relevantne oglase zainteresiranim korisnicima interneta.

Operativna tvrtka usluge Google Remarketing je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.

Svrha Googleovog remarketinga je umetanje oglašavanja relevantnih za interes. Google Remarketing omogućuje nam prikazivanje oglasa na Google mreži ili na drugim web stranicama koje se temelje na individualnim potrebama i odgovaraju interesima korisnika interneta.

Google Remarketing postavlja kolačić na informacijski sustav podnositelja podataka. Postavljanjem kolačića Google omogućuje prepoznavanje prethodnih posjetitelja naše web stranice koji mogu vidjeti naše oglase dok pregledavaju druge web-lokacije koje su dio Google prikazivačke mreže ili dok na Googleu pretražuju pojmove povezane s vašim proizvodima ili uslugama.

Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Googleovim remarketingom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Googleom. Tijekom ovog tehničkog postupka Google prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Google koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa.

Kolačić se koristi za pohranu osobnih podataka, npr. internetske stranice koje je posjetio podnositelj podataka. Svaki put kad posjetite naše internetske stranice, osobni podaci, uključujući IP adresu internetskog pristupa koji koristi podnositelj podataka, prenose se Googleu u Sjedinjene Američke Države. Ovi osobni podaci pohranjuje Google u Sjedinjenim Američkim Državama. Google može prenijeti ove osobne podatke prikupljene tehničkim postupkom trećim stranama.

Vašu privolu za web analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik ili možete urediti Vaše privole, pri čemu se umeće opt-out kolačić. Obje mogućnosti sprječavaju web analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran dodatak i dok ne izbrišete opt-out kolačić. 

Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uvjetima korištenja Google Analyticsa, u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti.

Osim Google Analyticsa i Remarketinga, kako bismo prikazivali sadržaj koji je relevantan za svakog korisnika osobno, te time unaprijedili korisničko iskustvo na našoj web stranici koristi se i Facebook pixel. Facebook pixel omogućava nam da saznamo više o načinu na koji naši koriste koriste naše internetske stranice, te da oglase prikazujemo onima koje najviše zanimaju. 

Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Facebook pixelom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Facebookom. Tijekom ovog tehničkog postupka Facebook prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Facebook koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa.

Više informacija o Google Pixelu dostupno je u Uvjetima korištenja Facebook Pixela , u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Facebook Pixela , i u Pravilima za dobivanje pristanka za kolačiće za aplikacije i stranice.

 

Društvene mreže

Klub prikuplja osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram) te ih kontaktira putem e-maila i poruka.

 

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice odbijanja pružanja Vaših osobnih podataka

Kada dajete Vaše osobne podatke, ograničit ćemo njihovu obradu za svrhu u koju su prikupljeni u skladu s uvjetima Pravila privatnosti. Svrhe u koje obrađujemo Vaše osobne podatke uključuju:

 1. poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu za učlanjenje (npr. odgovaranje na Vaša pitanja i komentare, obrađivanje Vašeg zahtjeva, komuniciranje s Vama o Vašim aktivnostima u Klubu, obrađivanje osobne molbe ili prijave za posao/volontiranje/igranje u selekcijama Kluba/upis u članstvo Kluba),
 2. istraživanje sumnje na kršenje bilo kojeg zakona, pravila ili propisa, Pravila privatnosti ili prava trećih strana, ili istraživanje bilo kakvog ponašanja koje smatramo ili za koje Klub sumnja da je neprikladno,
 3. pridržavanje zakonske obveze kojoj Klub podliježe (npr. za otkrivanja koja su propisana zakonom, propisom ili sudskim nalogom),
 4. za potrebe pravnih postupaka ili u vezi s njima – ostvarenje ili zaštitu zakonskih prava,
 5. slanje oglasa ili izravnih prodajnih materijala putem elektroničkih alata (SMS, e-mail, društvena mreža), bez obzira jesu li automatizirane (pozivi bez operatora) ili ne, u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama, temeljem legitimnog interesa ili dane privole ispitanika,
 6. fotografiranje/snimanje sudionika na događanjima koje organizira Klub ili druga sportska udruženja na kojima sudjeluje Klub, temeljem privole ili legitimnog interesa sudionika, a u svrhu promocije događaja.

Davanje osobnih podataka za gore navedene svrhe od 1. do 5. je dobrovoljno, ali bilo kakvo odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti Klubu da sklopi članstvo s Vama, da odgovori na Vaše zahtjeve, da Vam pruži uslugu, da zaprimi i obradi Vašu prijavu za određeno događanje i da se pridržava pravnih obveza kojima Klub podliježe.

Davanje osobnih podataka za svrhe opisane u točkama 5. i 6. je također dobrovoljno; nedavanje takvih osobnih podataka ili prigovor obradi osobnih podataka na odgovarajućim osnovama koje se odnose na Vašu konkretnu situaciju, može spriječiti Klub da šalje oglasne ili izravne prodajne materijale ili da objavi Vaše fotografije. Mi Vas i dalje možemo kontaktirati u administrativne svrhe, kao što je potvrda prijave ili obrada Vaših daljnjih/drugih zahtjeva.

U slučaju da ste dali privolu za pojedine aktivnosti obrade, imate pravo u svakom trenutku povući  privolu. U tom slučaju više nećemo obrađivati osobne podatke za čiju obradu ste nam obradu dali privolu te stoga možda nećete više imati pristup nekim pogodnostima. Međutim, u pojedinim slučajevima povlačenja privole, Vaše osobne podatke mogli bismo i dalje držati pohranjenima kako bismo zadržali mogućnost dokazivanja Vašeg postupka povlačenja privole i našeg postupanja u skladu s tim zahtjevom. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade prije njezina povlačenja.

 

POHRANA PODATAKA

Klub će obrađivati Vaše osobne podatke samo za vrijeme potrebno za postizanje svrha opisanih u odjeljku 3., a kada je vrijeme čuvanja određeno primjenjivim zakonom, Klub će zadržati Vaše osobne podatke za vrijeme koje taj zakon određuje odnosno dopušta.

Tako se, na primjer, podaci o poslovnim suradnicima i podaci u vezi s marketingom čuvaju najmanje 11 godina od zadnjeg dana poslovne godine u kojoj je prestala poslovna suradnja. Kako je već spomenuto, kolačići se čuvaju 2 godine. 

Vaše osobne podatke pohranjujemo samo dok su nam potrebni u svrhe u koje ih pohranjujemo, da bismo ispunili vaše potrebe ili zakonske obveze.

 Kad nam vaši osobni podaci više nisu potrebni, uklanjamo ih iz sustava i arhiva ili ih pretvaramo u anonimne podatke tako da vas više ne možemo identificirati.

 • VAŠA PRAVA

Vaša prava navodimo kako slijedi:

Pravo na brisanje („pravo na zaborav“) – imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, a mi imamo obvezu obrisati osobne podatke bez nepotrebnog odgađanja ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 1. osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni,
 2. povukli ste privolu na kojoj se obrada temelji, a ne postoji druga pravna osnova za obradu,
 3. uložili ste prigovor na obradu, a legitimni razlozi za realizaciju prava na brisanje imaju veću težinu od legitimnog interesa Kluba za obradu i/ili čuvanje osobnih podataka,
 4. osobni podaci nezakonito su obrađeni,
 5. osobni podaci moraju se brisati radi poštovanja pravne obveze.

Pravo na pristup podacima – imate pravo dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i svrsi obrade, kategorijama podataka, potencijalnim primateljima kojima će osobni podaci biti otkriveni, i sl.

Pravo na ispravak – imate pravo bez nepotrebnog odgađanja ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose.

Pravo na prigovor – imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas.

Pravo na ograničenje obrade – imate pravo od Kluba tražiti ograničenje obrade u slučaju da:

 1. osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka,
 2. je obrada nezakonita i protivite se brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe,
 3. ako više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, ili
 4. ako ste uložili prigovor na obradu očekujući potvrdu nadilaze li naši legitimni razlozi razloge ispitanika.

Uz navedeno, imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu (u Republici Hrvatskoj – Agenciji za zaštitu osobnih podataka) te biti obaviješteni o primateljima ili kategorijama primatelja kojima su Vaši podaci bili ili će u budućnosti biti otkriveni, a posebno primateljima u trećim zemljama.

Zbog otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima i kako ih upotrebljavamo ili biste htjeli ostvariti prethodno navedena prava, obratite nam se pismeno na adresu 

   Košarkaški klub Dinamo Zagreb

Rudeška cesta 71, 10000 Zagreb, Hrvatska

Ili mailom na adresu info@kkdinamo.hr 

 1. Mjerodavno pravo 

Za sva pitanja koja se odnose na Web stranicu i Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da su u vezi s postupkom koji se odnosi na Web stranicu i Pravila Privatnosti isključivo mjesno nadležni sudovi u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da je Web stranica ili sadržaj/materijali na Web stranici prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske. Informacije navedene na Web stranici koje se odnose na bilo koje usluge ili proizvode primjenjive su samo Republici Hrvatskoj te ti proizvodi i usluge možda nisu dostupni na svim lokacijama. Ako se nalazite izvan Republike Hrvatske, isključivo ste Vi odgovorni za poštovanje svih primjenjivih lokalnih zakona.

 

DOPUNA PRAVILA O PRIVATNOSTI

Periodično možemo ažurirati naša Pravila privatnosti. Ažuriranja će biti će objavljena na našoj web stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj web stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima.