OTVARANJE DRUGOG DIJELA SEZONE U JAZINAMA

Untitled-3

Nakon božićnih i novogodišnjih praznika, u subotu nam slijedi povratak na parkete Prve hrvatske košarkaške lige. Naši će dečki drugi dio sezone otvoriti gostovanjem u Jazinama kod trenutno osme momčadi prvenstva, a utakmica je na rasporedu u subotu od 16 sati.

U prvom susretu ove dvije momčadi u listopadu, naša je momčad upisala pobjedu rezultatom 96:68. Posljednji odlazak naše momčadi u Jazine održao se u sklopu prošlogodišnjeg doigravanja, a naši su dečki u toj utakmici slavili s izrazito uvjerljivim rezultatom, 52:113.

Iako Dinamo u utakmicu ulazi kao druga momčad prvenstva, u najavi susreta naš pomoćni trener Mario Štirjan ostaje oprezan: „U subotu nas očekuje prva utakmica u 2022. godini protiv mlade i agresivne ekipe Jazina. Nakon kratke pauze u natjecanju vraćamo se prvenstvenim obvezama protiv ekipe koja sigurno nije odmarala tijekom praznika, nego naprotiv u ovu utakmicu vjerojatno ulazi i s povećanim fondom treninga, a natjecateljsku formu su održali nastupom i osvajanjem turnira u Češkoj. Trenutno stanje na tablici govori da ulazimo u ovu utakmicu kao favoriti, ali taj status moramo opravdati na terenu i zaslužiti pobjedu“.

Sličnog razmišljanja je i Andro Anzulović: „Prva utakmica nakon pauze je uvijek zahtjevna za sve ekipe jer dolazi nakon kraćeg odmora. Igramo protiv specifične ekipe koja je jako mlada, a čine ju pretežno mladi igrači Zadra. Oni su cijelu ovu pauzu bili kako se ono kaže – “u treningu” gdje su čak išli na jedan turnir, te su se zasigurno još digli kako fizički, tako i u tehničko taktičkim zadacima. Radi toga smatram kako nas očekuje zahtjevna utakmica koja nam puno znači, a pobjedom bi napravili dobar zalet za nastavak sezone“.

Štirjan i Anzulović složni su oko važnosti prve utakmice u drugom dijelu sezone, a što se tiče dugoročnih ciljeva i  ostatka sezone, obojica su optimistični, ali fokus stavljaju primarno na svaku sljedeću utakmicu.

„U nastavku sezone dugoročni ciljevi su zauzeti što bolju poziciju prije početka lige za prvaka, a nakon toga kroz ligu za prvaka ostvariti plasman kojim bismo barem ponovili rezultat iz prošle sezone. Međutim, dugoročni ciljevi su još uvijek daleka budućnost, a fokus je uvijek na svakoj sljedećoj utakmici jer svaka utakmica ima jednaku važnost za konačni plasman. Trenutno je sva koncentracija usmjerena na subotnju utakmicu protiv Jazina za koju vjerujem da će završiti našom pobjedom, ako odigramo na nivou kojem smo bili do sad“ – izjavio je Mario Štirjan.

„Mislim da je bitno da se dižemo iz utakmice u utakmicu, a našu dobru utakmicu protiv Cibone gdje smo se veliki dio držali protiv fizički jačeg protivnika, moramo postaviti kao neki cilj da tako svaku utakmicu izađemo na teren, a rezultat onda neće izostati. Svaka utakmica je jako bitna i bilo koji krivi korak bi nas mogao skupo stajati stoga svi zajedno uz pomoć naših navijača moramo doći do zacrtanog cilja“ – zaključio je Andro Anzulović.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK HERMES ANALITICA1325
2.KK DINAMO ZAGREB1324
3.KK RIBOLA KAŠTELA1424
4.KK BOSCO1323
5.KK KVARNER 20101321
6.KK DUBROVNIK1118
7.KK OMIŠ ČAGALJ TOURS1218
8.KK SAMOBOR1317
9.KK JAZINE ARBANASI1317
10.KK ZAGREB1317
11.KK AMFORA MAKARSKA1214
12.KK MEDVEŠČAK1313