MILAN LIČINA: Važno je da smo mentalno spremni i maksimalno fokusirani

slika-21

U nedjelju u 18 sati napokon počinje finale koje svi sa nestrpljenjem očekujemo. Dinamo će u svojoj premjernoj sezoni pod “svetim imenom” pokušati u dvije utakmice doći do Premier lige pa smo tim povodom razgovarali sa trenerom plavih Milanom Ličinom.

Ličina je u klubu trener već 8 godina, a neke igrače sa kojima sad napada Premier ligu pozna još iz kadetskih dana. Puno je utakmica vodio i ima veliko iskustvo koje će u narednim utakmicama biti od krucijalne važnosti. No sve to pada u vodu ako momčad ne reagira na pravi način.

Da li je momčad spremna za prvu utakmicu u nedjelju?

-Cijelu sezonu naporno radimo i treniramo za ovo šta nas čeka u nedjelju i srijedu. Fizički ćemo vidjeti kako ćemo izgledati, ali važno je da smo mentalno spremni i maksimalno fokusirani.

Kako su se uklopili novi igrači u momčad i dali ste zadovoljni njihovim igrama?

– Dečki su pravi sportaši, odličnog karaktera. Moje zadovoljstvo je da su se uklopili kao da su sa nama već nekoliko godina, što pokazuje i vrhunski momčadski karakter mojih igrača a taj karakter nas je nosio kroz cijelu sezonu.

Na koji način će se DINAMO suprostaviti Cedeviti Junior?

– Nećemo sada previše o taktici (smijeh), to ćemo ostaviti za samu utakmicu. Bitno je da budemo čvrsti, fokusirani i razigrani.

Kako su igrači reagirali na doček navijača prije polufinala?

-Fantastično! Teško je opisati u ovo vrijeme pandemije kako je super osjećaj kada znaš da su navijači tu sa nama i da prate što se događa. Fenomenalan osjećaj, fenomenalan.

S obzirom da ste već jednom uspjeli uvesti momčad u viši rang natjecanja, da li možete usporediti tu utakmicu sa ovom šta nam slijedi?

-Nema tu velikih usporedbi, svaka utakmica je svoja priča. Mi na terenu moramo biti skoncentrirani, opušteni i spremni za sve situacije. Bitno je psihološki pripremiti svoju ekipu, ali moji dečki su pokazali da se u teškim situacijama na njih može računati, tako da nemam previše brige oko toga.

Poruka navijačima za kraj…

-Oni su pokazali da su tu za nas, na nama je da im vratimo pobjedama!

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK HERMES ANALITICA1325
2.KK DINAMO ZAGREB1324
3.KK RIBOLA KAŠTELA1424
4.KK BOSCO1323
5.KK KVARNER 20101321
6.KK DUBROVNIK1118
7.KK OMIŠ ČAGALJ TOURS1218
8.KK SAMOBOR1317
9.KK JAZINE ARBANASI1317
10.KK ZAGREB1317
11.KK AMFORA MAKARSKA1214
12.KK MEDVEŠČAK1313