Milan Ličina: Promjena imena u Dinamo dovela je da suparnici idu još jače na nas, ali mi svoj cilj znamo!

l1
Još od 2013. godine Milan Ličina trener je našeg kluba. Par dana nakon zadnje utakmice protiv KK Jazine Arbanasi sjeli smo s njim i porazgovarali o učinjenom do sad u ovoj sezoni, ali i daljnjim planovima.

Hladne glave komentirao je nesretni poraz od Zadrana.

Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu, imali smo pobjedu u rukama, ali dvije ozljede naših igrača, Nakića-Vojnovića i Macnera, u zadnjoj četvrtini nas je poprilično poremetio te smo u zadnjih nekoliko minuta ušli prenervozno i nismo uspjeli zatvoriti utakmicu. Šteta za poraz, ali to je sport, za par dana je sljedeća utakmica i idemo probati ostvariti uspjeh – optimistično će trener Ličina.

Zadovoljan je dosadašnjom sezonom.

–  Ako bi išli ocjenjivati od 1 do 5, dao bih čistu četvorku. Usprkos svim problemima koje nosi ova teška i komplicirana situacija u društvu, mi uspijevamo izvući puno dobrih stvari od naših igrača i zato sam jako zadovoljan. Da bi se nagradili ocjenom 5 trebaju nam se neke stvari rezultatski poklopiti, ali tek je pola sezone iza nas, idemo prema tome – kazat će Ličina.

I njemu je, kao i igračima i cijelom stručnom stožeru, novina igrati pod “svetim imenom”.

Apsolutno se osjeti pritisak imena Dinamo kod naših igrača. Treba vremena da dečki nauče igrati pod tim pritiskom. Kako sezona odmiče, sve su svjesniji snage imena pod kojim igraju, još samo da se otvore tribine – priča Ličina.

Kad smo kod tribina, podsjetili smo ga na onu utakmicu protiv Omiša u kojoj su na njima bili i Bad Blue Boysi.

Sport bez navijača je kao juha bez soli, zbog navijača se i bavimo sportom. Imali smo tu jednu utakmicu s Boysima iza nas i osjećali smo se toliko moćno da ne mogu dočekati povratak navijača na tribine – kaže Ličina koji kaže da će se tek vidjeti koliko je nemjerljiva pomoć “šestog igrača” kao Boysa.

No, ime Dinamo, dovelo je do toga da su i naši protivnici u ligi puno nabrijaniji na naše dečke i puno više žele pobjedu.

Moram priznati da je sportska motivacija protivničkih ekipa da nas pobijedi na visokom nivou. To mi je kao treneru izuzetno drago, to čini moje igrače još jačima i spremnijima za ono što ih čeka u budućnosti – dodaje Ličina.

A što nas to čeka u budućnosti? Za početak, do kraja sezone.

Naš sportski cilj je igrati playoff ove sezone i onda u playoffu probati izboriti plasman u Premijer ligu. Ulazak u Premijer ligu je samo jedan od puno stvari koje moramo ostvariti da bi napravili klub koji će biti prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj i Europi – priča naš trener.

Pokojni Otto Barić je uvijek govorio da mu fali dva igrača. U KK Dinamu to nije zasad slučaj, odmah će trener Ličina.

Klub i trener moraju uvijek rasti i razvijati se. U tom procesu igrači su jedan bitan faktor i dok oni prate taj program i razvoj onda mi ne trebaju novi igrači. Ako netko u tom procesu otpadne jer ne može pratiti razvoj kluba onda ćemo tražiti zamjene – iskreno će Ličina.

Za kraj smo ostavili onu budućnost koja se stvara među 200 klinaca u našem omladinskom pogonu.

Naravno, naš omladinski pogon je snaga i budućnost kluba. Ovom prilikom bi htio poručiti klincima i njihovim roditeljima da samo velika upornost i ustrajan rad donose rezultate – za kraj će Ličina.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK HERMES ANALITICA1325
2.KK DINAMO ZAGREB1324
3.KK RIBOLA KAŠTELA1424
4.KK BOSCO1323
5.KK KVARNER 20101321
6.KK DUBROVNIK1118
7.KK OMIŠ ČAGALJ TOURS1218
8.KK SAMOBOR1317
9.KK JAZINE ARBANASI1317
10.KK ZAGREB1317
11.KK AMFORA MAKARSKA1214
12.KK MEDVEŠČAK1313