“Ljudima u Chicagu ću govoriti da posjete Zagreb, a slavlje s navijačima nakon pobjede nad Zadrom ću posebno pamtiti”

IMG_4909

Romelo Burrell bit će zapisan kao prvi Amerikanac, ali i stranac u Dinamu. Nakon kraja sezona na Cipru Melo, kako mu je bio nadimak, momčadi je dao dodatnu energiju i intenzitet. Melo je pokazao da je izrazito timski igrač, a u Dinamu u prosjeku za 19:37 minuta postizao 5,6 koševa, 4.6 skokova i 0.9 asistencija.

Prije nego što će se zaputiti za rodni Chicago, Burrell je kratko progovorio o ovih dva mjeseca koliko je proveo u Dinamo.

“Bilo je super igrati za Dinamo. Bilo je bolje nego što sam očekivao, zahvaljujući svim sjajnim ljudima u klubu i navijačima. Moji suigrači su bili, što je najvažnije, prije svega izvrsni ljudi. Primili su me od prvog dana. Potrudili su se da nemam problema s prilagodbom na život u Hrvatskoj i u novom klubu. Moram izdvojiti Marina (Vručinića op. a.)  koji mi je bio i prevoditelj (smijeh)”, kazao je na odlasku Burrell.

Kao najljepšu uspomenu u Ameriku nosi – pobjedu nad Zadrom u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja Premijer lige.

“Najdraža uspomena s Dinamom mi je pobjeda nad Zadrom. Imali smo mnogo navijača koji su došli na tu utakmicu i glasno nas podržali. Slaviti s njima nakon utakmice bilo je sjajno!”, dodaje Burrell.

Kao što smo već rekli, Amerikanac je početak sezone proveo na Cipru, pa smo ga upitali da usporedi te dvije lige.

“Liga u Hrvatskoj je jača od lige na Cipru u cjelini. Obje lige imaju puno dobrih igrača. Mislim da su momčadi u Hrvatskoj imaju veću vještinu. Moj klub na Cipru imao je tešku godinu, ali dok sam bio ovdje u Zagrebu, mi u Dinamu, smo igrali jako dobro”, kazao je Burrell.

Na kraju pitali smo ga za dojmove o Zagrebu kao gradu.

“Mislim da je Zagreb vrlo lijep grad s cool ljudima. Volio bih da sam tamo proveo malo više vremena, ali želim ga ponovno posjetiti. Ljudima u Chicagu svakako bih preporučio da posjete Zagreb ako budu u prilici”, kazao je prije ukrcavanja na let Burrell.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK DINAMO ZAGREB3145
2.KK BOSCO3142
3.KK DEPOLINK ŠKRLJEVO3142
4.KK ALKAR SINJ3140
5.KK GORICA3140
6.KK ZABOK3140