KK Dinamo iduće sezone i u europskom natjecanju: Alpe Adria Cup vidimo kao priliku za razvoj mlađih igrača

alpe adria

KK Dinamo Zagreb iduće sezone će premijerno igrati i jedno europsko natjecanje. Temeljem rezultata iz prošle sezone u kojoj je ostvaren plasman u četvrtfinale doigravanja na adresu kluba prošlog tjedna je stigla pozivnica za sudjelovanje u Alpe Adria Cup u idućoj sezoni.

Sportski direktor KK Dinama Josip Samaržija istaknuo je kako je ovo priznanje klubu za uspjehe u proteklim godinama, ali i nova prilika za daljnji razvoj kluba.

– Upravni odbor kluba je odlučio prihvatiti pozivnicu s ciljem dodatnog etabliralinja našeg kluba na košarkaškoj sceni. Ovo je prilika da Dinamo upoznaju i klubovi izvan granica Hrvatske i da stvorimo novu mrežu košarkaških poznanstava. Naravno, primarni fokus nam je natjecanje u Premijer ligi gdje smo prošle sezone digli visoku ljestvicu i neće biti lako ponoviti te rezultate iduće sezone. U utakmicama Alpe Adria Cupa vidimo priliku, prvenstveno među mlađim igračima, za stjecanje prijeko potrebnog iskustva. Mlađi će tu imati priliku za dodatni razvoj u tim međunarodnim utakmicama protiv iskusnih suparnika kao ulog da jednog dana preuzmu vodeće pozicije u momčadi. Lišeni rezultatskog imperativa i postavljanja ikakvih ciljeva pred prvu momčad veselimo se natjecanju u Alpe Adria Cupu – kazao je Josip Samaržija, sportski direktor KK Dinama.

Jedan od stožernih igrača Ivan Vučić nadolazeće europske utakmice ove jeseni vidi kao priliku da se izađe iz hrvatskih okvira nadmetanja.

– Raduje me što ćemo imati priliku igrati s klubovima iz drugih zemalja i vidjeti gdje smo kvalitetom, na čemu moramo raditi na treninzima, isprobati neke taktičke ideje. Neće biti nimalo lako, u svim zemljama odakle dolaze momčadi u ovoj ligi se ulaže u košarku, ali sigurno je da kroz i te utakmice možemo napredovati. Ovo će biti sjajno iskustvo, ali naravno da smo svjesni kako su rezultati u Premijer ligi prioritet – kazao je Vučić.

KK Dinamo će se natjecati u konkurenciji 16 momčadi iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i, jasno Hrvatske. Natjecanje se odvija u četiri skupine s po četiri ekipe dvokružno. Dakle, KK Dinamu je garantirano minimalno šest međunarodnih utakmica, tri na domaćem parketu i tri u gostima.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK ZADAR2956
2.KK SPLIT2954
3.KK CIBONA2850
4.KK CEDEVITA JUNIOR2948
5.KK DINAMO ZAGREB2945
6.KK ZABOK2943
7.KK DUBROVNIK2942
8.KK DUBRAVA2940
9.GKK ŠIBENKA2838
10.KK ALKAR SINJ2938
11.KK DEPOLINK ŠKRLJEVO2935
12.KK BOSCO2930