AKTIVNA 3. DOB

AKTIVNA 3.DOB je Europski projekt u sklopu poziva Europskih fondova „Aktivni u mirovini“ kojeg od 01.06.2020. provodi KK Dinamo Zagreb.

KK Dinamo Zagreb je svoje djelovanje usmjerio na skupinu koja čini gotovo jednu trećinu stanovništva Hrvatske, a to su umirovljenici. Cilj projekta je uključiti umirovljenike u društvo, doprinijeti rješavanju njihove usamljenosti, prilagoditi im sadržaje i učiniti ih dostupnima te ih poticati na aktivnost.

Očekivani rezultat projekta je uključenost više od 300 umirovljenika u program KK Dinamo Zagreb, povezano 50 mlađih članova kluba sa novim članovima starije dobi, povećano razumijevanje lokalne zajednice i sportske zajednice za potrebe i probleme umirovljenika, rušenje stereotipa i predrasuda mladih prema starijim osobama. U sklopu projekta bit će napisan i objavljen znanstveni rad o utjecaju tjelesne aktivnosti na psihofizički status starijih osoba te koja je razlika u psihofizičkom statusu kod osoba koje vježbaju i onih koji ne vježbaju.

U program će se uključiti i volonteri koji će svojim radom pridonijeti uspješnosti cijelog projekta.

Vrijednost projekta je 1.372.985,57 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u postotku od 85 % ukupne vrijednosti (1.167.037,73 kuna). Trajanje projekta je 32 mjeseca, od 01.06.2020. godine do 01.02.2023. godine.

U sklopu projekta bit će organizirane razne aktivnosti:

  1. REKREACIJSKI TRENINZI
  2. MEĐUGENERACIJSKA DRUŽENJA sa igračima KK Dinama
  3. NAVIJANJE NA UTAKMICAMA seniorske ekipe Dinama
4. SPORTSKE MANIFESTACIJE – razne sportske igre prilagođene umirovljenicima
  5. PREDAVANJA o zdravlju, prevenciji bolesti i zdravom životu
  6. JAHANJE u suradnji sa Konjičkim klubom “Appaloosa”

KK Dinamo Zagreb je započeo svoju provedbu projektnih aktivnosti – REKREACIJSKE TRENINGE  za sve zainteresirane umirovljenike. Sve aktivnosti u sklopu projekta su BESPLATNE za sve sudionike. Treninzi će se održavati 3 puta tjedno pod nadzorom kondicijskog trenera (magistra kineziologije) i fizioterapeuta (voditelj projekta) prema programu prilagođenom svakom umirovljeniku.

Treninzi će se održavati u dvorani na lokaciji Rudeška cesta 71, Zagreb.

PRIJAVE:

 1. putem maila administracija@kkdinamo.hr

2. na broj +385 98 947 48 41

3.direktno na lokaciji Rudeška cesta 71  

 

                          Više informacija o fondovima: www.strukturnifondovi.hr  http://www.esf.hr/                            

 

 

 

Europska Unija
“Zajedno do fondova EU”