EU PROJEKT

Zadovoljstvo nam je predstaviti Vam da se KK Dinamo uključio u poziv Europskih fondova „Aktivni u mirovini“ sa svojim projektom AKTIVNA 3DOB.

KK Dinamo Zagreb je svoje djelovanje usmjerio na skupinu koja čini gotovo jednu trećinu stanovništva Hrvatske, a to su umirovljenici. Cilj projekta je uključiti umirovljenike u društvo, unaprijediti njihovo provođenje slobodnog vremena, doprinijeti rješavanju njihove usamljenosti  te prilagoditi im sadržaje i učiniti ih dostupnima. Očekivani rezultat projekta je uključeno preko 300 umirovljenika u program KK Dinamo Zagreb, povezano 50 mlađih članova kluba sa novim članovima starije dobi, povećano razumijevanje lokalne zajednice i sportske zajednice za potrebe i probleme umirovljenika. U sklopu projekta bit će napisan i objavljen znanstveni rad na temu utjecaj tjelovježbe kod osoba starije dobi. U program će se uključiti i volonteri koji će svojim radom pridonijeti uspješnosti cijelog projekta.

Vrijednost projekta je 1.372.985,57 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u postotku od 85 % ukupne vrijednosti (1.167.037,73 kuna). Trajanje projekta je 32 mjeseca, od 01.06.2020. godine do 01.02.2023. godine.

U sklopu projekta bit će organizirane razne aktivnosti poput rekreacijskih treninga, međugeneracijskog druženja sa igračima KK Dinama, odlaska na utakmice seniorske ekipe Dinama, sportske manifestacije- razne sportske igre prilagođene umirovljenicima. Također, u suradnji sa Konjičkim klubom Appaloosa bit će organizirano jahanje, timarenje konja i ostale terapeutske aktivnosti po njihovom programu.

KK Dinamo započinje svoju provedbu projektnih aktivnosti – TRENINGE za sve zainteresirane umirovljenike. Sve aktivnosti u sklopu projekta su besplatne za sve sudionike. Treninzi će se održavati 3 puta tjedno pod nadzorom  kondicijskog trenera (magistra kineziologije) prema programu prilagođenom svakom umirovljeniku.

Treninzi će se održavati u dvorani na lokaciji Rudeška cesta 71, Zagreb.

Započeli smo sa prijavom sudionika, a ukoliko ste zainteresirani ili poznajete nekog zainteresiranog umirovljenika možete se prijaviti putem maila administracija@kkdinamo.hr. Sve dodatne informacije i prijave moguće su na broj +385 98 947 48 41 ili direktno na lokaciji Rudeška cesta 71.

Nakon zaprimljenih prijava formirat ćemo grupe za treninge kako bi mogli poštovati sve mjere sigurnosti za zaštitu od COVID19 virusa.

Više informacija o fondovima: www.strukturnifondovi.hr – http://www.esf.hr/

Europska Unija

“Zajedno do fondova EU”