Dinamo u predsezoni igra protiv četverostrukog prvaka Italije: Potpisan ugovor o suradnji s Umana Reyer Veneziom

IMG-20230705-WA0017

KK Dinamo Zagreb potpisao je ugovor o suradnji s četvrostrukim prvakom Italije, Umana Reyer Veneziom, a u sklopu toga dogovorena je i pripremna prijateljska utakmica u ponedjeljak, 4. rujna u Veneciji.

– Naša suradnja biti će usmjerena na programe za mlade. U svom omladinskom pogonu brojimo više od 250 igrača u svim dobnim skupinama uz devet stručno educiranih trenera. Treninzi se održavaju na pet različitih lokacija u Zagrebu, a sve dobne skupine redoviti su sudionici državnih natjecanja. Ova suradnja ima za cilj njegovati košarkaške talente koje ćemo zajedno pratiti, s ciljem da pozitivno utječemo na njihov razvoj kombinirajući resurse oba kluba. Također, razmjena znanja i dodatne edukacije među trenerima Dinama i Venezie trebala bi poboljšati njihovu stručnost i profesionalni razvoj. Dodatno se veselimo i utakmici prvih momčadi koja će biti još jedan važan test našim igračima uoči početka sezone – kazao je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

Trener momčadi Umana Reyer Venezie je Neven Spahija, koji je i potpredsjednik KK Dinama. Momčad je preuzeo pred kraj prošle sezone u kojoj su završili na četvrtom mjestu u prvenstvu Italije, a u Eurocupu među 16 najboljih momčadi. Ove sezone će ponovno igrati Eurocup.

Proteklih sezona bilježe vrlo respektabilne uspjehe, u trofejnoj sobi imaju dva naslova prvaka Italije u zadnjih šest godina uz osvojeni Kup Italije i Fibin Eurocup.

Direktor Umana Reyer Venezie Mauro Sartori istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora da je ovaj čin potvrda Reyerove spremnosti da svoje vrijednosti podijeli s klubovima koji imaju planove i pogled u budućnost.

– Odmah smo prepoznali isto i kod Dinama iz Zagreba, prije svega zahvaljujući zajedničkoj viziji o razvoju mladih. Tako da postoji obostrana želja da se što prije u potpunosti upoznamo i sretni smo što ćemo to uskoro moći učiniti i uz prijateljsku utakmicu koju ćemo odigrati u predsezoni. Imamo želju dijeliti, ali i učit. Uvjereni smo da će iz ovog partnerstva proizaći zajedničke mogućnosti razvoja. Stoga nam je zadovoljstvo proširiti obitelj Reyer Projekta i zahvaliti predsjedniku Pojatini i cijeloj organizaciji KK Dinamo na ukazanom povjerenju i entuzijazmu – kazao je Sartori.

Nakon što smo prošlog tjedna pozitivno šokirali sve na hrvatskoj košarkaškoj sceni objavom o prijateljskoj utakmici protiv šesterostrukog prvaka Europe, grčkog Panathinaikosa (petak, 8. rujna u Draženovom domu), iz našeg kluba tako je lansirana još jedna respektabilna vijest.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.GKK ŠIBENKA00
2.KK DINAMO ZAGREB00
3.KK ALKAR SINJ00
4.KK BOSCO00
5.KK CEDEVITA JUNIOR00
6.KK CIBONA00
7.KK DEPOLINK ŠKRLJEVO00
8.KK DUBROVNIK00
9.KK DUBRAVA00
10.KK SPLIT00
11.KK ZABOK00
12.KK ZADAR00