Dinamo doveo 213 centimetra visokog Filipa Kraljevića i s ovim iskusnim igračem riješio pitanje centra

filip_kraljevic

U redovima KK Dinamo iduće sezone će igrati i 33-ogodišnji Filip Kraljević. Ovaj iskusni centar visok 213 centimetara koji je u karijeri igrao u Hrvatskoj i u Ciboni, Zadru, Splitu i Cedeviti, ali i u španjolskoj Zaragozi osjetno će pojačati klub ispod obruča.

–  U Dinamo me privukao projekt kluba i ambicioznost ljudi u klubu s kojima sam pričao, kao i da je u klubu trener Josip Sesar koji me želio u momčadi. Pratim što se događa u svim hrvatskim klubovima pa tako i u Dinamu. Gledajući sa strane, vidljivo je bilo da klub rapidno napreduje i drago mi je da se pridružujem tome kao igrač – kazao je Filip Kraljević prilikom potpisivanja ugovora.

Kada govori o očekivanjima u idućoj sezoni, smatra da za najave treba dati vremena da momčad klikne.

– Ključno je da svi da budemo zdravi i da imamo priliku kvalitetno raditi. U takvom scenariju vjerujem da možemo napraviti jako puno. Ali isto tako ne volim neke velike najave dok se nismo okupili i počeli raditi. Mislim da je potrebno nešto vremena da se napravi kemija oko momčadi i u klubu i onda možemo razgovarati čemu točno težimo – dodao je Kraljević.

Zanimljivo, Filip Kraljević je igrao u karijeri i u Poljskoj, u momčadi HydroTruck Radom. Obzirom da nas je u debitantskom izlasku u Alpe Adria cup ždrijeb spojio s momčadi MKS Dąbrowa Górnicza koja je lani osvojila i naslov pobjednika ovog natjecanja, pitali smo Kraljević da nam on kaže što očekivati od ove skupine.

– Poljska liga je sama po sebi jaka, sigurno jača od hrvatske lige. Ali to neće značiti da nećemo imati šanse protiv MKS Dąbrowa Górnicza koji su s nama u skupini. Dapače, mislim da ćemo se moći nositi s njima. Što se tiče svih protivnika, moramo vidjeti njihove rostere jer često se u ovom podneblju dogodi da promjenom stranaca momčadi koje su lani bile najbolje, iduće sezone se bore za opstanak. Mislim da će ovo biti jako izjednačena skupina – dodao je Kraljević.

U Kraljeviću trener Dinama Josip Sesar vidi visokog igrača s iskustvom.

– Tražili smo visokog i iskusnog igrača koji će nam dati sigurnost i sigurno da smo to u Filipu i pronašli. To je čovjek koji je košarku igrao na visokom nivou, ima pregršt iskustva. Centar je meke ruke koji može kontrolirati obrambeni skok, ali i sudjelovati u napadačkom skoku. On je jako inteligentan igrač koji ima kreaciju igre za suigrača, kadar je dosta asistirati sa svoje pozicije – kazao je Josip Sesar.

Podjelite ovaj članak:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
# Naziv kluba OS B
1.KK ZADAR2956
2.KK SPLIT2954
3.KK CIBONA2850
4.KK CEDEVITA JUNIOR2948
5.KK DINAMO ZAGREB2945
6.KK ZABOK2943
7.KK DUBROVNIK2942
8.KK DUBRAVA2940
9.GKK ŠIBENKA2838
10.KK ALKAR SINJ2938
11.KK DEPOLINK ŠKRLJEVO2935
12.KK BOSCO2930